Ovenschotel met maar 4 ingrediënten

Knolselder, rapen, pastinaak, zelfs wortelen vind ik niet écht lekker. Maar pompoen is zo’n beetje mijn nieuw favorietje van de wintergroenten. In soep, in risotto of in als hapje (kleine stukjes in spek gewikkeld die je dan even in de oven gaart) … heerlijk. Deze winterse ovenschotel is super lekker. En snel klaar, want je kan alles op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog in de oven moet zetten als je thuiskomt.

Ovenschotel met pompoen en feta

Ingrediënten (voor 2)

  • 1 kwart pompoen
  • 1 pakje fetakaas
  • halfgedroogde kerstomaatjes in olijfolie (ik gebruik die van Boni van Colruyt)
  • pompoenpitjes
  • Italiaanse kruidenmix (ok, dat zijn dus eigenlijk 5 ingrediënten :-) )

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Schil de pompoen, snij hem in blokjes en doe die in een ovenvaste schotel.
  • Brokkel de fetakaas over de pompoen.
  • Strooi pompoenpitten over de schotel. Als je die niet hebt kan je ook pijnboompitten gebruiken.
  • Verdeel ook de kerstomaatjes over de schotel, giet er een beetje van de kruidige olie en werk alles af met Italiaanse kruidenmix.
  • Zet de schotel 30-45 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is.

Leave a Reply